Artigos 2019

NOVAES, M. D. S. ; DAVID, A. S. ; SILVA, V. K. C. ; RODRIGUES, E. C. ; VILLA, R. D. ; OLIVEIRA, A. P. . CARACTERIZAÇÃO FÍSICA E QUÍMICA DE GRÃOS DE MILHO PIPOCA COMERCIALIZADOS NO BRASIL. MULTI-SCIENCE JOURNAL, v. 2, p. 75, 2019.

SCHIRMER, MELISSA ; PICANÇO, NÁGELA FARIAS MAGAVE ; FARIA, ROZILAINE APARECIDA PELEGRINE GOMES DE . Importance of training in ensuring the hygiene-sanitary quality of lettuce salads served in nursery schools. Brazilian Journal of Food and Technology, v. 22, p. 1-9, 2019.

MELO, D. M. ; ROSENO, T. F. ; BARROS, W. M. ; FARIA, R.A.P.G. ; PAGLARINI, C. S. ; FARIA, P. B. ; MARIOTTO, S. ; SOUZA, X. R. . Fatty Acid Profiles And Cholesterol Content Of Five Species Of Pacu-Pevas From The Pantanal Region Of Mato Grosso, Brazil. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, p. 103283, 2019.

BETT, S. C. ; PICANCO, N. F. M. ; FARIA, R.A.P.G. ; FERREIRA, C. L. P. . Características físico-químicas, microscópicas e microbiológicas de polpa e xarope de mangaba. Ciência e Tecnologia de Alimentos. 1ed.Belo Horizonte: Poisson, 2019, v. 4, p. 8-15.

Miranda, Alciléia Costa Vieira ; Alves, Ariane Barbosa ; Porfírio, Talitha Maria ; Mesquita, Juliana de Andrade ; FARIA, ROZILAINE APARECIDA PELEGRINE GOMES DE . AVALIAÇÃO DAS BOAS PRÁTICAS DE FABRICAÇÃO EM SORVETERIAS NA CIDADE DE CUIABÁ-MT. Qualidade de Produtos de Origem Animal. 1ed.: Atena Editora, 2019, v. , p. 104-113.

MEDEIROS MELO, DANIELLI ; FERREIRA ROSENO, TAYZA ; BARROS, WANDER MIGUEL ; DE FARIA, ROZILAINE APARECIDA PELEGRINE GOMES ; DE SOUZA PAGLARINI, CAMILA ; BITENCOURT FARIA, PETER ; MARIOTTO, SANDRA ; DE SOUZA, XISTO RODRIGUES . Fatty acid profiles and cholesterol content of Five species of pacu-pevas from the pantanal region of Mato Grosso, Brazil. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, v. 83, p. 103283, 2019.Citações:1

MEDEIROS MELO, DANIELLI ; FERREIRA ROSENO, TAYZA ; BARROS, WANDER MIGUEL ; DE FARIA, ROZILAINE APARECIDA PELEGRINE GOMES ; DE SOUZA PAGLARINI, CAMILA ; BITENCOURT FARIA, PETER ; MARIOTTO, SANDRA ; DE SOUZA, XISTO RODRIGUES . Fatty Acid Profiles And Cholesterol Content Of Five Species Of Pacu-Pevas From The Pantanal Region Of Mato Grosso, Brazil. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, v. 10, p. 103283, 2019.

CAVENAGHI, D. F. L. C. ; SILVA, A. R. A. ; ANJOS, B. R. ; SANTIAGO, A. K. C. ; SANTOS, C. B. G. ; BARROS, W. M. ; CASSOL, L. . AVALIAÇÃO MICROBIOLÓGICA DAS ETAPAS DE PRODUÇÃO DE ALIMENTO INSTANTÂNEO PRODUZIDO A PARTIR DE RESÍDUOS DE PEIXES. In: Vanessa Bordin Viera, Natiéli Piovesan. (Org.). Inovação em Ciência e Tecnologia de Alimentos 2. 1ed.Ponta Grossa: Atena Editora, 2019, v. 1, p. 59-64.

CAVENAGHI, D. F. L. C. ; LINS JUNIOR, J. C. ; DUARTE, J. M. A. ; BARROS, W. M. . CARACTERIZAÇÃO FÍSICO-QUÍMICA E MICROBIOLÓGICA DE LARVAS DE TENÉBRIO (Tenebrio molitor L.) CRIADO PARA CONSUMO HUMANO. In: Vanessa Bordin Viera, Natiéli Piovesan. (Org.). Inovação em Ciência e Tecnologia de Alimentos 2. 1ed.Ponta Grossa: Atena Editora, 2019, v. 1, p. 77-84.

MIRANDA, A. C. V. ; ALVES, A. B. ; LANZARIN, M. ; RITTER, D. O. ; CHITARRA, GILMA SILVA . MICROBIOLOGICAL QUALITY OF CASTANHA-DO-BRASIL (Berthollethia excelsa H.B.K.) MARKETED IN THE WESTERN AMAZON. Higiene Alimentar, v. 33, p. 2823-2827, 2019.

Vieira, Alciléia Costa ; Alves, Ariane Barbosa ; Lanzarin, Marilu ; Ritter, Daniel Oster ; CHITARRA, GILMA SILVA ; Pereira, Marcos Miranda ; Siqueira, Nagela Farias Magave Picanço . QUALIDADE MICROBIOLÓGICA DE CASTANHA-DO-BRASIL (Berthollethia excelsa H.B.K.) COMERCIALIZADA NA AMAZÔNIA OCIDENTAL. Qualidade de Produtos de Origem Animal 2. 1ed.: Atena Editora, 2019, v. , p. 174-179.

ARAÚJO, LOURISMAR M ; NEVES, LEONARDA G ; SOUSA, DEMÉTRIO A ; ZEVIANI, WALMES M ; SILVA, LUCINÉIA DA R ; MAROSTEGA, THALITA N . Biochemical descriptors: importance of the genetic divergence study in peppers. Horticultura Brasileira, v. 37, p. 210-214, 2019.

PORFIRIO, T. M. ; ARRUDA, I. O. ; LANZARIN, M. ; RITTER, D. O. . QUALIDADE MICROBIOLÓGICA DE FILÉS DE PEIXE PINTADO AMAZÔNICO (Pseudoplatystoma fasciatum X Leiarius marmoratus) COMERCIALIZADOS NO MUNICIPIO DE CUIABÁ – MT. Higiene Alimentar, v. 33, p. 2042-2045, 2019.

PORFIRIO, T. M. ; Vieira, Alciléia Costa ; Alves, Ariane Barbosa ; RITTER, D. O. ; LANZARIN, MARILU . AVALIAÇÃO MICROBIOLÓGICA DE COCO RALADO ÚMIDO E ADOÇADO OBTIDO NO COMÉRCIO. Higiene Alimentar, v. 33, p. 2173-2176, 2019.

ARRUDA, I. O. ; PORFIRIO, T. M. ; LEIMANN, H. C. ; RITTER, D. O. ; LANZARIN, M. . AVALIAÇÃO MICROBIOLÓGICA DE SUSHI E SASHIMI DE SALMÃO COMERCIALIZADOS NA CIDADE DE CUIABÁ-MT.. Higiene Alimentar, v. 33, p. 2372-2376, 2019.

Alves, Ariane Barbosa ; Vieira, Alciléia Costa ; LANZARIN, M. ; RITTER, D. O. ; Siqueira, Nagela Farias Magave Picanço . AVALIAÇÃO MICROBIOLÓGICA DE COUVE MANTEIGA (BRASSICA OLERACEA VARIEDADE ACEPHALA) COMERCIALIZADA NA CIDADE DE CUIABÁ-MT. Higiene Alimentar, v. 33, p. 2725-2728, 2019.

Vieira, Alciléia Costa ; Alves, Ariane Barbosa ; LANZARIN, M. ; RITTER, D. O. ; CHITARRA, G. S. . QUALIDADE MICROBIOLÓGICA DE CASTANHA-DO-BRASIL (Berthollethia excelsa H.B.K.) COMERCIALIZADA NA AMAZÔNIA OCIDENTAL. Higiene Alimentar, v. 33, p. 2823-2827, 2019.

Vieira, Alciléia Costa ; Alves, Ariane Barbosa ; LANZARIN, Marilu ; RITTER, DANIEL OSTER ; Chitarra, Gilma Silva ; Pereira, Marcos Miranda ; Siqueira, Nagela Farias Magave Picanço . QUALIDADE MICROBIOLÓGICA DE CASTANHA-DO-BRASIL (Berthollethia excelsa H.B.K.) COMERCIALIZADA NA AMAZÔNIA OCIDENTAL. Qualidade de Produtos de Origem Animal 2. 1ed.: Atena Editora, 2019, v. , p. 174-179.

Porfírio, Talitha Maria ; Silva, Alessandra Almeida da ; Arruda, Iara Oliveira ; Leimann, Helen Cristine ; Furtado, Thamara Larissa de Jesus ; Morais, Natalia Marjorie Lazaron de ; RITTER, DANIEL OSTER ; LANZARIN, MARILU . QUALIDADE MICROBIOLÓGICA DE FILÉS DE PEIXE PINTADO AMAZÔNICO (Pseudoplatystoma fasciatum X Leiarius marmoratus) COMERCIALIZADOS NO MUNICIPIO DE CUIABÁ – MT. In: Flávio Ferreira Silva. (Org.). Qualidade de Produtos de Origem Animal 2. 1ed.Ponta Grossa: Atena Editora, 2019, v. 2, p. 180-184.

RIBEIRO, ANDERSON AUGUSTO ; FERNANDES, CLEONICE TEREZINHA ; CARVALHAL, MARIA ISABEL MARTINS MOURÃO ; NASCIMENTO, EDGAR . A PRÁTICA DA MEDITAÇÃO MINDFULNESS NO ENSINO MÉDIO: UMA FERRAMENTA PARA A PROMOÇÃO DA SAÚDE E COMPLEMENTAÇÃO ACADÊMICO-FORMATIVA DOS ADOLESCENTES. REVISTA PRÁTICA DOCENTE, v. 4, p. 524-545, 2019.

BORBA, R. E. ; MARIOTTO, S. ; Centofante, L. ; ZAWADZKI, C. H. ; PARISE-MALTEMPI, PATRICIA PASQUALI . Molecular discrimination of Ancistrus</i> lineages (Siluriformes: Loricariidae) using barcode DNA tool. Mitochondrial DNA Part A, v. 1, p. 1-7, 2019.

MEDEIROS MELO, DANIELLI ; FERREIRA ROSENO, TAYZA ; BARROS, WANDER MIGUEL ; DE FARIA, ROZILAINE APARECIDA PELEGRINE GOMES ; DE SOUZA PAGLARINI, CAMILA ; BITENCOURT FARIA, PETER ; MARIOTTO, SANDRA ; DE SOUZA, XISTO RODRIGUES . Fatty Acid Profiles And Cholesterol Content Of Five Species Of Pacu-Pevas From The Pantanal Region Of Mato Grosso, Brazil. JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, v. 1, p. 103283-1575, 2019.Citações:1

 MARIOTTO, S.; Centofante, L. ; VENERE, P. C. ; FERREIRA, D. C. ; ARTONI, R. F. . New Comparative Cytogenetic Data on Three Genera of Armored Catfishes of Ancistrini (Loricariidae: Hypostominae). CYTOGENETIC AND GENOME RESEARCH, p. 0001-0007, 2019.

MÁRCIA DE MENEZES BUTAKKA, CRISTINA ; DOS SANTOS NOVAIS SIQUEIRA, LEILIANE ; APARECIDA CALDART RODRIGUES, FABIANA ; DJUNKO MIYAZAKI, ROSINA ; MARIOTTO, SANDRA ; LUCAS DE MIRANDA CERQUEIRA, LENICY ; SHIMOYA BITTENCOURT, WALKIRIA . Investigation of isoenzyme a-esterase in Aedes aegypti from two municipalities of Mato Grosso. O MUNDO DA SAÚDE (CUSC. IMPRESSO), v. 43, p. 976-995, 2019.

SCHIRMER, M. ; PICANÇO, N. F. M. ; FARIA, R. A. P. G. . Importance of training in ensuring the hygiene-sanitary quality of lettuce salads served in nursery schools. Brazilian Journal of Food and Technology, v. 22, p. 1-9, 2019.

ROSA, K. R. ; BRAUN, C. L. K. ; COLLING, A. M. W. ; SILVA, T. R. ; NÁGELA FARIAS MAGAVE PICANÇO SIQUEIRA . Análises físico-químicas de méis de abelhas africanizadas produzidos e comercializados no estado de Mato Grosso. In: Krishna Rodrigues de Rosa, Carla Luciane Kreutz Braun, Aline de Magalhães Werner Colling, Tatiane Rodrigues Silva, Nágela Farias Magave Picanço Siqueira. (Org.). Análises físico-químicas de méis de abelhas africanizadas produzidos e comercializados no estado de Mato Grosso. 1ªed.Belo Horizonte: Editora Poisson, 2019, v. 1, p. 73-78.

BETT, S. C. ; NÁGELA FARIAS MAGAVE PICANÇO SIQUEIRA ; FARIA, R. A. P. G. ; FERREIRA, C. L. P. . Características físico-químicas, microscópicas e microbiológicas de polpa e xarope de mangaba. In: Simone Curvo Bett, Nágela Farias Magave Picanço, Rozilaine Aparecida Pelegrine Gomes de Faria, Cristiane Lopes Pinto Ferreira. (Org.). Características físico-químicas, microscópicas e microbiológicas de polpa e xarope de mangaba. 1ed.Belo Horizonte: Editora Poisson, 2019, v. 4, p. 8-15.

Testa, Patrícia Aparecida ; Stellato, Dayane Sandri ; Rosa, Krishna Rodrigues de ; Scabora, Márcia Helena ; SOUZA, Xisto Rodrigues de . ELABORAÇÃO E ANÁLISE SENSORIAL DE PRODUTO CÁRNEO TIPO HAMBÚRGUER DE PEITO DE PERU ACRESCIDO DE FARELO DE AVEIA. In: Vanessa Bordin Viera; Natiéli Piovesan. (Org.). Avanços e Desafios da Nutrição 4. 4ed.: Atena Editora, 2019, v. , p. 49-54.

Rosa, Krishna Rodrigues de ; Coringa, Elaine de Arruda Oliveira ; SOUZA, Xisto Rodrigues de . VAZÃO DE ÁGUA EM CHILLER INDUSTRIAL: ESTUDO DA INFUÊNCIA NA TEMPERATURA DA CARCAÇA DE FRANGO. In: Vanessa Bordin Viera; Natiéli Piovesan. (Org.). Avanços e Desafios da Nutrição 4. 4ed.: Atena Editora, 2019, v. , p. 315-321.